Wednesday, October 27, 2010

Buat kotak dari rangka kotak lain....huh,ape kes nih..!!!

Lihat lah kotak di bawah ni...comel tak...Kak Ros yang buat...hmmmmm nak buat ape dengan kotak buruk ni kan..

Lihat pulak scraps di bawah kotak ini yang telah siap di potong,dilukis dan dijelujur ready to go on the machine....................................................................................................................................................................




Begini lah caranye menquilt.Tangan dua tu kene pegang kain and tolak keatas sambil kaki menekan pedal..Model ialah Kamariah ,pembantu khas saya...Bila dah cantum all the quillted scraps and berpandu pada kotak buruk tadi tengok lah hasil nye.

View from the inside.  Kak guna gambar sample curtains from bygone days as stiffener to give shape to the quilted box.This is my first attempt at doing boxes .Ade banyak kekurangan..takpe atleast dapat train Kamariah and let her have a feel at doing quilt boxes..The inner definitely needs to be covered..

Now jom tengok strips of fabric yang tak kurang yummylicious.Siapa nak bagi tau kak.They are great for patchwork.
.
Bila dah lipat nampak cenonit aje hihihi...
Ape lagi ....rembat cepat...TAKE,CREATE AND SHARE...

5 comments:

  1. wow, lawanya kain.... hee hee, zana kena cepat siapkan hasil tgn dr scrap, baru boleh dapat kain yg lain kan kak....

    btw, kain baru aje sampai kat zana. malam nanti baru boleh belek puas2 , tunggu bala tentera tidur dulu...

    ReplyDelete
  2. ok zana ...have fun creating ya

    ReplyDelete
  3. Handmadebygee...ok these strips of scraps are yours.Plis e mail or sms your address ya..

    ReplyDelete
  4. wahh that old kotak jd secantik ni.. bravo

    ReplyDelete